Blijf op de hoogte van de laaste ontwikkeling van Kees via de Facebookpagina
Toen Kees in 1965 werd geboren, was er weinig bekend over autisme. De diagnose van de artsen was ‘zwakzinnig’ en hun advies luidde om Kees op te laten nemen in een inrichting. Zijn ouders besloten Kees echter thuis te houden. Door zich aan te passen aan hun zoon ontwikkelde hij zich tot een relatief zelfstandige man.
Het is zijn moeder die hem rustig krijgt. Kees moet er niet aan denken hoe het met hem verder moet als zijn ouders ziek worden of komen te overlijden. Waar moet hij heen? Het wonen tussen andere mensen met een beperking ziet hij niet zitten: ‘Ik wil niet geconfronteerd worden met de gebreken die ik zelf ook heb’, deelt Kees zijn zorgen.
"Ik wil niet geconfronteerd worden met de gebreken die ik zelf ook heb"
Inmiddels zijn de levens van vader, moeder en zoon zo verstrengeld geraakt dat zij verstrikt zitten in een situatie waaraan geen ontsnappen mogelijk lijkt. De vraag rijst of Kees nog kan leren een zelfstandig leven op te bouwen. Niets lijkt goed genoeg voor Kees. En ondertussen tikt de klok door en verstrijkt kostbare tijd.
De documentaire 'Het beste voor Kees' uit 2014 heeft autisme in Nederland op de kaart gezet. Zo'n 170.000 Nederlanders hebben autisme en Kees Momma biedt hen herkenning, informatie en steun. Vanwege de waarde van deze docu is het vervolgverhaal van Kees in de maak. Maar niet zonder jouw hulp, doneer en laat Kees uitvliegen!